Bij het plaatsen van een drain in combinatie met een gietvloer is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen om een strak en functioneel resultaat te bereiken. De drain moet worden geplaatst op een hoogte die gelijk ligt aan het uiteindelijke oppervlak van de gietvloer. Hier zijn enkele stappen en aandachtspunten:
- Dikte van de gietvloer berekenen: Een gietvloer is meestal tussen de 2 en 5 mm dik, afhankelijk van het type en de toepassing. Het is belangrijk om deze dikte mee te rekenen bij het plaatsen van de drain.
- Plaatsing van de drain: Zorg dat de bovenkant van de drain precies gelijk ligt met de verwachte eindhoogte van de gietvloer, zodat de overgang naadloos is en water goed kan aflopen.
- Voorbereiding van de ondervloer: De ondervloer moet goed voorbereid zijn, en eventuele uitsparingen of voorbereidingen voor de drain moeten op voorhand worden ingepland. Dit voorkomt dat de drain na installatie van de gietvloer te diep of te hoog ligt.
- Controleer de waterafloop: Om te zorgen dat het water goed naar de drain afloopt, is een lichte afschot in de ondervloer rondom de drain nodig zijn. 1% per meter afschot.
- Randafwerking: Bij het afwerken van de gietvloer rondom de drain kan het handig zijn om een flexibele rand of kit aan te brengen om de overgang waterdicht en netjes te houden. Tevens adviseren wij rondom in de hele badkamer/ doucheruimte de vloer-wandverbinding te kitten.
- De gietvloer drain: Easy Drain Modulo TAF Low. De Easy Drain Modulo TAF Low is een douchegoot met een extra laag frame, dat is ontwikkeld voor toepassingen in dunne vloeren zoals glas mozaïek, dunne tegels en polyurethaan (PU) hars . Het is verkrijgbaar in verschillende rooster opties en heeft dezelfde unieke technische eigenschappen als alle Easy Drain Modulo TAF douchegoten.
Door de drain op de juiste hoogte te plaatsen en rekening te houden met de dikte van de gietvloer, zorg je voor een strak eindresultaat en een optimale afwatering.